Tips

Packningslista till B&B:

Det är lätt att glömma saker man måste packa med sig när man ska bo på hotell eller Bed & breakfasts. Därför har vi valt att skriva lite tips på vad vi tycker är ett absolut måste att man packar med sig om man ska övernatta någonstans. Denna listan är anpassad till män, men längre fram kommer även en lista mer anpassad för kvinnor.

Elektronik

 • Dator och sladd – Är du på tjänsteresa, är ofta datorn ett måste för att kunna jobba eller visa presentationer. Datorn är oftast så central i människor liv nuförtiden att man inte glömmer den. Däremot är batterisladden en lätt sak att glömma.
 • Hörlurar – Oavsett om det är headset så att du kan prata eller bara lyssna på musik, så är det så enkelt men också så irriterande sak att glömma
 • Mobilladdare – Samma sak här, utan batteri på mobilen kan hamna i jobbiga lägen. Många har allt på telefonen, alla kontakter, resehandlingar samt något så väsentligt som klockan.

 Kläder

 • Strumpor – Helst ett par för varje dag som du ska vara borta, gärna fler. Du vill inte hamna i en situation där du måste ta av dig skorna på ett möte eller hemma hos någon på middag med strumpor som inte är rena. Delvis så syns det tydligt, speciellt om de är vita, samt att de kan lukta.
 • Kalsonger – Samma sak som ovan, ett par för varje dag du är borta. Kort och gott: det är hygieniskt!
 • Träningskläder – Detta kanske inte är ett måste, men det är å andra sidan något man ofta glömmer. Och det är ganska tråkigt om du hamnar på ett hotell som har ett bra gym och du inte kan träna enbart på grund av att du inte packade träningskläder.

 Necessär

 • Deo – En obligatorisk sak att ta med sig ja, men också så lätt att glömma. De är ju så små, och man använder de oftast samma dag som man ska resa, och därför är det lätt att glömma packa ner.
 • Rakkniv – Ett måste i varje manlig necessär! För att få en fin och perfekt rakning är det rakknivar som gäller. Rakknivar har använts sedan urminnes tider, och det är fortfarande de som ger absolut bäst resultat vid rakning.
 • Tandborste – Detta tycker ni antagligen är en självklarhet, men återigen är detta en av de vanligaste sakerna man glömmer. Vi antar att detta beror på att man använder tandborsten på morgonen man ska åka, och sedan av ren rutin ställer tillbaka den i tandborststället.

Övrigt

 • Bok – Ofta är man så fokuserade på att packa så att man inte glömmer något av det ovanstående, att man glömmer packa saker för ”underhållning”. En bra bok kan vara bra att packa ner, speciellt om du reser själv.
 • Mediciner – Nu pratar vi inte livsviktiga mediciner, för de hoppas vi att man kommer ihåg. Däremot receptfria saker som kan vara skönt att packa med sig, som värktabletter och vätskeersättning är exempel på detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>