c/o Häringe Slott

Posted in Bed & Breakfast - Södermanland

c/o Häringe Slott

Om c/o Häringe Slott

Bara 25 minuter från Stockholm, vackert och idylliskt beläget, ligger c/o Häringe Slott. Att komma dit är som att stiga in i en svunnen tid av prakt och överdåd. En svunnen tid som dock har kvar nutidens moderna bekvämligheter och spännande fotokonst.

Under århundradena har slottet älskats av ägarna; prilliga adelsmän, despotiska kungar och storslagna företagare. Nu uppskattas det minst lika mycket av citybor på weekendsemester, par på jakt efter det perfekta bröllopet, konferensgäster och vilda partyanimals. För vad passar väl bättre för ett riktigt kalas än den plats som på 1920-talet var berömd för sina cocktailpartyn med nakna servitriser?

Idag har Häringe Slott renoverats så att det passar in i den övriga c/o Hotels-familjen. Alla deluxerummen och sviterna är personligt inredda efter slottets legendariska gäster. Så när du vaknar upp i Greta Garbos säng, i Greta Garbos rum har du på riktigt tagit den gamla filmstjärnans plats! (Som tur är hör Ms Garbo inte till den stora gruppen av slottsspöken). Alla rum är belagda på de olika flyglarna runt slottet.

Här är hotellet som älskar hundar.
Väluppfostrade och välskötta hundar (och för all del även katter) är alltid välkomna till c/o Hotels! Hundarna får bo i de flesta av flyglarna och hänga i lobbyn och salongerna.
De får även följa med in i vissa matsalar så att ni kan njuta av middagen med den bästa vännen liggande under bordet, precis som hemma. Och på samma sätt som de lägger sitt hjärta i att komponera välsmakande och njutbar mat till gästerna har de adderat det lilla extra och skapat en mycket speciell hundmeny. Från den kan husse eller matte välja godbitar kreerade av mästerkockar.

Slottet ägdes en gång av tändsticksmiljonären Torsten Kreuger som lät installera kylskåp, bygga Sveriges första utomhuspool av olympiska mått (med en rutschkana från andra våningen), konstruera en bowlingbana och gräva en underjordisk tunnel mellan en av flyglarna och huvudbyggnaden.
Det togs sedan över av Axel Wenner-Gren, grundaren av Electrolux, som gav slottet till sin fru Margueritte. Efter Axels död tömdes slottet på allt av värde. Så kräftkungen Olle Hartwig, ägare till Pandalus, köpte det tomt. Men genom ett idogt spårningsarbete kunde Olle och hans fru återställa slottet i sin forna glans, med gobelänger, tavlor och mycket annat som du ser än idag.
Idag ägs Häringe Slott av familjen Ljungberg och har införlivats i Jenny Ljungbergs företag c/o Hotels.

Boka Häringe Slott här!

 

 

Information om c/o Häringe Slott

Parkering: parkering tillgängligt (gratis)
Husdjur: Husdjur tillåtna (a SEK 300.00 per styck per natt)
Trådlöst internet: Gratis trådlöst internet finns på hotellet
Antal rum: Ditt hotell har 72 rum
Incheckning: Från klockan 15.00
Utcheckning: Innan klockan 11.00

Faciliteter på c/o Häringe Slott

 • Konferensmöjligheter
 • Parkering
 • Pool
 • Restaurang
 • Room service
 • Turistinformation
 • Lounge / bar
 • Trådlöst internet i publika utrymmen
 • Tennis
 • Vattenaktiviteter
 • Golf
 • Terrass
 • Minbowling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>